21 листопада - Всесвітній день вітань.

21 листопада - Всесвітній день вітань

Щодня кожен з нас при зустрічі своїх знайомих, близьких і рідних вимовляє ряд слів, якими висловлює привітання. Це певні слова, з допомогою яких ми проявляємо свою люб'язність і доброзичливість. В якості привітання можуть бути не тільки словесні фрази й окремі слова, але і різні жести.

Якщо розглядати саме привітання, то воно являє собою побажання адресату різноманітних благ. Можна побажати людині добра, здоров'я, гарного настрою, щасливого дня і удачі. Часто при зустрічі ми говоримо «привіт», «доброго дня», « усмішок і щастя». Традиція говорити людям, зустрічаючись із ними приємні слова, створило передумови для створення свята під назвою – Всесвітній день вітань!

Ідея святкування такого заходу зводиться до того, що необхідно протягом одного дня привітно і щиро привітатися з десятком різних людей. Це дуже захоплююче заняття, на якому при зустрічі варто вітати від усієї душі різних людей, в тому числі і малознайомих. Ідеальний буде той варіант, при якому така поведінка стане повсякденною нормою.

Дане свято можна віднести до категорії зовсім молодих. Воно зародилося у 70 – ті роки ХХ ст., коли все світове співтовариство стрясали різного роду конфлікти, в тому числі і ті, які носили військовий характер. У той час в Америці панувало безробіття, яке переступило всі критичні показники. Військові дії були розгорнуті у В'єтнамі і Камбоджі. У таких країнах, як Пакистан і Йорданія, йшли масові військові перевороти та бойові дії. Не було кінця і краю військового конфлікту, який виник між Ізраїлем і Єгиптом. Звичайні люди у всіх країнах хотіли жити в мирі та злагоді, а також розумінні і без конфліктів. У цих цілях вони використовували різні методи і акції, наприклад демонстрації під різноманітними гаслами.

Витоки освіти свята йдуть в 1973 рік і пов'язані з такими іменами, як Майкл і Браєн Маккомак. Така слава до неї прийшла після того, як вони розіслали по всьому світу свої листи, в яких вітали зовсім незнайомих їм людей, і висловлювали щирі, найкращі побажання миру і злагоди між людьми різних країн. У листах було прохання про направлення таких листів своїм друзям та знайомим. Так тривала нескінченна перепис людей.

Прийнято вважати, що саме перший лист було написано 21 листопада. У багатьох країнах було продовжено даний напрямок, і мільйони людей по всій планеті отримували, і відповідь відправляли листи своїм друзям з метою повернути мир на всій землі. Такий метод був помічений громадськими силами, тому через кілька років став певною традицією в Америці. Найскладніше було встановити, коли така ідея перейшла кордони США і набрала всесвітню популярність. З кожним роком учасниками листування ставали люди з різних країн та континентів. Вони з великим задоволенням відправляли листи – привітання різним людям. В даний час відома інформація, що подібні листи відправляють жителі 140 країн.
Ось саме тому свято отримало найменування – Всесвітній день вітань. Поки що така подія не носить офіційний характер. Його прийнято відзначати дуже весело і просто.

Як проходять святкування Всесвітнього дня привітань?

Головна особливість такого дня полягає в сказаних вітаннях 10 незнайомцям, та так вервечкою такі слова повинні передаватися від одного нескінченно людини, даруючи радість спілкування іншому.

Буває і таке, що близько проживають люди не знають одне одного і навіть не вітаються при зустрічі. Завдяки Всесвітньому дню привітань, з'явилася можливість проявити свою увагу і повагу до людей, які знаходяться поруч з нами, і яких раніше ми не помічали за якихось причин.
Більшість навчальних закладів в цей день влаштовують ігрові заходи. Перед учнями і студентами стоїть завдання, придумати незвичне вітання для свого педагога і своїх однокурсників. У відповідь викладачі повинні красиво привітати своїх вихованців.

Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.